Turmalin

Crni turmalin je kristal novog doba koji se od davnina koristio protiv demona i magijskih napada. U današnje vreme on se koristi kao moćna zaštita koja odbija negativnu energiju, poništava delovanje magije i zlih sila. Ukoliko primetite da su oko vas zli ljudi koji vam crpe energiju, koji čine da se osećate depresivno, bezvoljno i iscrpljeno, obavezno nabavite primerak turmalina. On stimuliše refleksne tačke na našem telu, ublažava bolove u zglobovima, otklanja bol, pomaže imuni sistem. Koristi se za lečenje strahova, paranoje, ublažavanje anksioznosti, otklanja negativne i suicidne misli, pomaže ljudima da logički razmišljaju i da donose prave odluke. Sve otrovne strele koje drugi šalju ka vama ovaj kristal blokira i vraća pošiljaocu. 

Crni turmalin je povezan sa korenskom čakrom i izvrstan je za uzemljenje viška energije.

On je dobro poznat kao pročišćavajući kamen koji odbija i transformiše negativnu energiju, tako da jako zaštitnički deluje na nosioca. Može izmeniti i ukloniti negativnost koja dolazi od osobe ili okoline.

TURMALIN je jedini prirodni mineral koji sadrži ukupno 26 mikroelemenata, među kojima su i kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan, gvožđe, silicijum, jod, fluor. Ima ga u različitim bojama. Ovaj mineral pozitivno utiče na nervni, endokrini i imunološki sistem. Jedinstvena svojstva turmalina revitalizuju organizam, jer od svih minerala samo turmalin u sebi ima konstantni električni naboj zbog čega ga i zavu kristalni magnet. Prilikom zagrevanja, turmalin stvara niskofrekventno magnetno polje i emituje anjone koji:

-jačaju metabolizam i poboljšavaju razmenu materija

-stimulišu rad krvotoka

-obnavljaju rad limfnog sistema

-normalizuju rad endokrinog i hormonalnog sistema

-poboljšavaju ishranu organa i tkiva

-jačaju imunitet

-uravnotežuju vegetativni nervni sistem

-jačaju vid i pamćenje

-jačaju potenciju i polnu funkciju

-ublažavaju glavobolje i smanjuju vrtoglavice

-eliminišu nervnu napetost posle stresnih situacija


Published by Lolla

Ono što vidiš u meni je odraz tebe. Moje slovo je smeli svedok težine Biserne prašine koja se prepliće kroz moje reči. Danas sam jedno, sutra sam drugo, ali pravac i put uvek je samo Jedan, Put Srca.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.