Fluorit

Fluorit je kamen koji dolazi u svim bojama duge. Obično je providan i postoji u nijansama bele, braon, žute, ljubičaste, crvene, plave, ružičaste ili je bezbojan. Ovo je jako interesantan i lep kamen zato što obično ima u sebi nekoliko boja. U Egiptu se koristio za izradu statua i ukrasa a Kinezi ga koriste u rezbarenju već oko 300 godina. U 18 veku se prašak od fluorita koristio za lečenje problema sa bubrezima.

Za fluorit se kaže da apsorbuje i neutralizuje negativne energije i vibracije. Dobro je imati fluorit u svakoj prostoriji u domu. Često ga nazivaju genijem medju kamenjem. Pojačava koncentraciju i pomaže kod donošenja odluka.

Veliki je iscelitelj i donosi balans. Otvara čakru Srca (pogotovo u zelenoj boji), pa zatim čakre Grla, Krunsku čakru za jasnoću pogleda, nadgled i pomaže da vidimo dodatne istine i realnost. Često se koristi sa drugim kamenjem jer pojačava njihovo delovanje. Ako ga koristimo pri meditaciji, puni naše telo energijom i podiže nam koncentraciju.

Na fizičkom nivou vezan je za slezinu, kosti, zube, pluća, pomaže kod detoksikacije, anksioznosti i nesanice. Dobar je za zube i kosti. Ljudi sa artiritisom, reumatskim problemima i problemima sa kičmom su potvrdili da im se stanje poboljšalo pošto su u lečenje uključili i fluorit. Fluorit pomaže da se oporavi naš seksualni apetit i da se ojačaju naše intuitivne moći. Savetuje se da se fluorit koristi u kombinaciji sa Kalcitom i Piritom. Koristan je za borbu protiv mentalnih bolesti i za postizanje spiritualnog budjenja. Pomaže nam da postanemo svesni viših nivoa realnosti i pomaže da se usidrimo i oslobodimo na psihičkom planu.

Ako se koristi sa :
– Citrinom ili Aventurinom donosi sreću i uspeh u poslu
– Jaspisom za stabilnost
– Ametistom za spiritualni i emotivni balans
– Hematitom za snagu i hrabrost

Bezbojan : stimuliše Krunsku Čakru, puni auru energijom i dovodi u harmoniju intelekt i duh. Uskladjuje čakre i donosi energiju u fizičko telo. Pojačava dejstvo drugih kristala i poboljšava vid.

Ljubičasti : Objektivnost – čisti put za nove stvari da udju u naš život, čisti auru, podiže nas. Koristi se na čakri trećeg oka, pomaže poboljšanju vida, čisti sinuse. Odličan za meditaciju. Koristan pri lečenju poremećaja kostiju i koštane srži.

Zeleni : utišava um i srce, čisti, harmonizuje i puni energijom sve čakre. Zeleni fluorit je dragoceni pomoćnik pri uzemljivanju viška energije. Razgradjuje emotivne traume i čisti infekcije. Apsorbuje negativnu energiju iz okoline. Donosi informacije iz podsvesti i otvara pristup intuiciji. Rešava poremećaj želuca i grčeve u crevima.

Plavi : Grlo, nos, uši. Nežan je, rešava karmička opterećenja, otpušta kajanje i krivicu. Odličan je za kreativno mišljenje, sredjene misli i jasnu komunikaciju. On ima dualno dejstvo, smiruje ili dopunjava energijom po potrebi i tamo gde je potrebno. Pojačava vaš prirodni isceliteljski potencijal i priziva duhovno budjenje.

Žuti : Dobar je za fokus, saradnju, udruživanje u grupe. Pojačava osećaj kvalitetnog života, vedrine i spokoja, konekcije sa Univerzumom i bogom tj sa večnom silom života. Ojačava intelekt i povećava naše mentalne moći. Čisti toksine iz tela, dobar za holesterol i jetru.

20160515_014217
Fluorit

Published by Lolla

Ono što vidiš u meni je odraz tebe. Moje slovo je smeli svedok težine Biserne prašine koja se prepliće kroz moje reči. Danas sam jedno, sutra sam drugo, ali pravac i put uvek je samo Jedan, Put Srca.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.