Malahit

p_kam_malahit

Malahit je snažan kamen, ali zahteva da se s njim postupa pažljivo. Najbolje ga je koristiti pod nadzorom kvalificiranog kristaloterapeuta. Toksičan je i sme se koristiti samo u svom poliranom obliku.  Malahit pojačava i pozitivnu i negativnu energiju. Prizemljuje duhovne energije na planetu. Neki vjeruju da malahit još evoluira i da će biti jedan od najvažnijih isceljujućih kamenja novog milenijuma. Malahit je već sada značajan zaštitni kamen.

Lako apsorbuje negativnu energiju i zagađivače, skupljajući ih iz atmosfere i iz tela. Trebalo bi ga čistiti i pre i posle upotrebe, stavljanjem na sunce na grozdu kvarca. Malahit upija plutonijumsko zagađenje, štiti od svih vrsta radijacije. Takođe čisti elektromagnetno zagađenje i isceljuje zemljinu energiju. Čisti i aktivira čakre i povezuje s duhovnim vođstvom. Položen na treće oko aktivira vizuelizaciju i natčulni vid. Na srcu donosi ravnotežu i harmoniju. Otvara srce bezuslovnoj ljubavi. Psihološki, malahit je kamen preobražaja. Život se mnogo intenzivnije živi pod uticajem ovog avanturističkog kamena, koji podržava preuzimanje rizika i promenu. Nemilosrdno ukazuje na ono što blokira Vaš duhovni rast. Malahit izvlači najdublja osećanja i psihosomatske uzroke, raskida neželjene veze i izlizane modele, podučava kako da se preuzme odgovornost za vlastita dela, misli i osećanja. Oslobađa inhibicija i podstiče izražavanje osećanja. Ovaj kamen razvija saosećanje, ublažava stidljivost, podržava prijateljstvo. Malahit je koristan za psiho-seksualne probleme, posebno kada su oni izazvani traumatičnim seksualnim iskustvima u prošlim životima. Mentalno, malahit seže do korjena problema, pojačavajući intuiciju i uvid. Pomaže da se ublaže mentalni poremećaji, uključujući psihijatrijske bolesti, suprodstavlja se disleksiji. Jača sposobnost upijanja i prerade informacija, utiče na bolje opažanje i pomaže kod shvatanja teških koncepata. Položen na solarni pleksus, malahit olakšava duboko emotivno isceljivanje. Oslobađa negativnih iskustava i starih trauma, izvlači potisnute osećaje na površinu i obnavlja sposobnost dubokog disanja. U toj tački usklađuje srčanu s pupčanom čakrom, otkrivajući uvide. Na emotivnom nivou, može raspoloženje učiniti intenzivnijim, ali i promenljivijim.

Malahit je izuzetno prilagodljiv isceljujući kamen. Posebno je koristan za grčeve, uključujući menstrualne grčeve, olakšava porođaj. Odgovara ženskim polnim organima i leči sve polne bolesti. Ovaj kamen snižava krvni pritisak, deluje na astmu, artritis, epilepsiju, frakture, natekle zglobove, izrasline,  vertigo, tumore, očni živac, gušteraču i slezinu. Usklađuje DNA strukturu, poboljšava imuni sistem. Malahit stimuliše oslobađanje toksina iz jetre, smanjuje stvaranje kiseline u tkivu.

❤  Nositi na levoj ruci ili staviti na treće oko. Za lečenje staviti gde god odgovara. Staviti na solarni pleksus da upije negativne emocije. Koristiti polirani malahit ili indirektnu metodu za pripremu eliksira.

 

Šarmantna narukvica Malahit ❤

This slideshow requires JavaScript.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

Published by Lolla

Ono što vidiš u meni je odraz tebe. Moje slovo je smeli svedok težine Biserne prašine koja se prepliće kroz moje reči. Danas sam jedno, sutra sam drugo, ali pravac i put uvek je samo Jedan, Put Srca.

One thought on “Malahit

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.