Aventurin

Pored opštih svojstava, sledeće boje i oblici imaju dodatna svojstva:

Plavi aventurin je snažan iscelitelj uma.

Zeleni aventurin isceljuje srce i teši, generalno dovodi u harmoniju, štiteći srce. Stavlja stvari ponovo pod kontrolu i koristan je kod malignih stanja. Smiruje mučninu i rastvara negativna osećanja i misli. Kao opšti iscelitelj, donosi blagostanje i emotivno smirenje.

Aventurin je veoma pozitivan kamen prosperiteta. Ima snažne veze sa kraljevstvom deva i koristi se kao blokada za bašte i kući protiv geopatogenog zračenja. Ako se nosi, aventurin absorbuje elektro-manetni smog i štiti od zagađenosti okruženja. Zalepljen na mobilni telefon predstavlja zaštitu od njegovih emanacija. Ovaj kristal rasipa negativne situacije i preokreće ih.

Psihološki, aventurin pojačava liderske kvalitete i odlučnost. Podstiče saosećanje i empatiju i podržava upornost. Vraća vas u prošlost da biste pronašli izvore nezdravosti. Ovaj kamen oslobađa mucanja i ozbiljnih nervoza, donosi razumevanje za ono što leži iza ovih stanja. Aventurin stabilizuje stanje uma pojedinca, stimuliše opažanje i pojačava kreativnost. Vidi alternative i mogućnosti, posebno one koje prezentuju drugi ljudi. Ovaj kamen spaja intlektualno telo sa emotivnim. Aventurin smiruje bes i iziritiranost. Stimuliše emotivni oporavak i omogućava da pojedinac živi unutar svog srca.

Fizički, aventurin pojačava osećaj blagostanja. Reguliše rast od rođenja do sedme godine. Dovodi u ravnotežu mušku i žensku energiju i potpomaže regeneraciju srca. Duhovno, aventurin štiti srčanu čakru, čuvajući je od energetskog vampirizma srčane energije.

Published by Lolla

Ono što vidiš u meni je odraz tebe. Moje slovo je smeli svedok težine Biserne prašine koja se prepliće kroz moje reči. Danas sam jedno, sutra sam drugo, ali pravac i put uvek je samo Jedan, Put Srca.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.