Citrin

 

 Citrin je snažan regenerator i pročišćivač.Posto nosi moć Sunca, ovo je izvanredno koristan kamen. Greje, dopunjava energijom i veoma je kreativan.Ovo je jedan od kristala kojima nikad nije potrebno čisćenje. Apsorbuje, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju i zato služi kao odlična zaštita za okruženje.Citrin puni energijom svaki domen života.Štiti auru, ponaša se kao sistem za rano upozoravanje, tako da pojedinac može blagovremeno da preduzme nešto, da se zaštiti. Sposoban je da čisti čakre, posebno čakru solarnog pleksusa i pupčanu. Aktivira krunsku čakru i otvara intuiciju.Citrin pročišćava i balansira suptilna tela, dovodeći ih u harmoniju sa fizičkim.
Citrin je kamen izobilja. Ovaj dinamični kamen poducava kako da otkrijemo i privučemo bogatstvo i napredak, uspeh i sve dobre stvari. Citrin je srećan, velikodušan kamen i podstiče deljenje onoga sto posedujete, a opet vam pomaže da zadržite svoje bogatstvo.Ima moć da otkrije radost svakome ko je ima. Sumornost i negativnost nemaju mesta u blizini citrina. Ovo je kamen koristan za izmirivanje suprotstavljenih grupa ili porodičnih nesuglasica.
Psihološki, citrin popravlja samopouzdanje i samouverenost i otklanja destruktivne sklonosti.Pojačava individualnost, poboljšava motivaciju, aktivira kreativnost, podstiče izražavanje sopstvenog mišljenja. Čini vas  manje osetljivima, posebno na kritiku, i podržava delanje u skladu sa konstruktivnom kritikom. Pomaže vam da razvijete pozitivan stav i da na budućnost gledate sa optimizmom, krećući se napred umesto da se  držite prošlosti. Ovaj kamen podstiče uživanje u novim iskustvima i podržava istraživanje svakog mogućeg puta sve dok ne pronađete najbolje rešenje.
Mentalno, citrin pojacava koncentraciju i revitalizuje um. Odličan je za prevazilaženje depresije, strahova i fobija.Citrin potpomaze unutrašnju smirenost tako da mudrost moze da ispliva na površinu. Pomaže varenju informacija, analizi situacija i u njihovom usmeravanju u pozitivnom pravcu. Ovaj kamen budi viši um. Nošenjem priveska od citrina prevazilaze se teskoće u pretvaranju misli i sećanja u reči.
Emotivno, citrin ističe radost u životu.Otpušta negativne osobine, strahove i osećanja na najdubljem nivou.Doprinosi prevazilaženju straha od odgovornosti i zaustavlja bes.Ovaj kamen vam pomaže da uđete u tok osećanja i postanete emotivno uravnoteženi.
Fizički, citrin donosi energiju i okrepljuje fizičko telo.Koristan je za ljude koji su posebno osetljivi na spoljne uticaje, poput okruzenja i sličnog.

 11742738-bpvjX

Published by Lolla

Ono što vidiš u meni je odraz tebe. Moje slovo je smeli svedok težine Biserne prašine koja se prepliće kroz moje reči. Danas sam jedno, sutra sam drugo, ali pravac i put uvek je samo Jedan, Put Srca.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.